رمز من - ramzeman

رقصی كه پیشبینی آلبرت اینشتین را تایید نمود !

رقصی كه پیشبینی آلبرت اینشتین را تایید نمود ! به گزارش رمز من دانشمندان ˮموسسه فیزیك فرازمینی ماكس پلانكˮ (Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics) با بررسی انجام شده توسط تلسكوپ ˮوی ال تیˮ برای نخستین بار شاهد چرخش یك ستاره در مدار سیاهچاله ابرجرم در مركز كهكشان راه شیری بودند و این همان چیزی است كه آلبرت اَینشتَین فیزیكدان نظری آلمانی در نظریه نسبیت عام خود پیشبینی كرده بود.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، مدار آن ستاره مانند یك روبان گل مانند است و طبق نظریه گرانش نیوتن كه پیشبینی كرده بود می بایست بیضی شكل باشد، نیست.
این یافته ها به دانشمندان بسیار كمك خواهد نمود و امكان حل معماهای بسیار زیادی را برای آنها فراهم خواهد نمود.
نظریه نسبیت عام انیشتین پیشبینی می كند شی ای كه دور یك شیء دیگر مدار می زند، مدارش بسته نیست، بلكه در صفحه حركتش حركت تقدیمی دارد. این اثر مشهور نخستین بار در مدار سیاره عطارد در اطراف خورشید مشاهده شد و نخستین مدرك اثبات نظریه نسبیت عام بود. حركت تقدیمی (Precession) به مفهوم پیچیدن و تغییر جهت گیری محور جسمی چرخان است.
صد سال بعد دانشمندان همین تاثیر را در حركت یك ستاره در گردش مدار منبع رادیویی كمان ای* در مركز راه شیری كشف كردند. این یافته های جدید، این شواهد كه نشان داده است كمان ای* باید سیاه چاله ای ابرجرم كه جرم آن ۴ میلیون برابر جرم خورشید باشد را تقویت می كند.


كمان ای * و چگالی متراكم از ستارگان كه در اطراف آن قرار دارند، در فاصله ۲۶ هزار سال نوری از خورشید واقع شده اند و مجموعه منحصر به فردی برای آزمایش فیزیك در یك سامانه گرانش غیرقابل توصیف عرضه می دهند. یكی از این ستارگان كه S2۲ نام دارد به سمت سیاهچاله ابرجرم تا نزدیكترین فاصله كه كمتر از ۲۰ میلیارد كیلومتر است (صد و بیست برابر فاصله بین خورشید و زمین) حركت می كند و این مورد آنرا به یكی از نزدیكترین ستاره هایی كه تا كنون در مدارهای اطراف سیاهچاله ابرجرم یافت شده، تبدیل می كند. این ستاره هر ۱۶ سال یك مرتبه چرخش به دور یك مدار را كامل می كند. محققان اعلام كردند بعد از بررسی این ستاره بعد از دو دهه و نیم به این نتیجه رسیده اند كه حركت این ستاره به دور كمان ای* حركتی تقدیمی شوارتزشیلد (Schwarzschild precession) است.
بیشتر ستاره ها و سیارات دارای مدار غیر دایره ای هستند و بنابراین از جسم مورد نظر كه آنها به دورش می چرخند، دورتر می شوند. مدار S2 حركت تقدیمی دارد، به این مفهوم كه مكان نزدیكترین نقطه آن به سیاهچاله ابرجرم با هر چرخش تغییر می كند. نظریه نسبیت عام پیشبینی دقیقی از میزان تغییرات مدار آن دارد كه نشان داده است نظریه نسبیت عام با آخرین یافته های محققان این تحقیق مطابقت دارد. این مطالعه كه با كمك تلسكوپ وی ال تی انجام شد، به دانشمندان كمك می نماید تا در مورد اجرام مجاور سیاهچاله ابرجرم در مركز كهكشان راه شیری اطلاعات بیشتری كسب كنند. این مطالعه نتیجه ۲۷ سال مشاهده ستاره S2 است. با وجود تلسكوپ وی ال تی، این تیم اعتقاد دارد كه آنها می توانند ستاره های بسیار ضعیفی را كه در نزدیكی سیاهچاله ابرجرم حركت می كنند را هم مشاهده كنند.



1399/01/29
20:55:20
5.0 / 5
2986
تگهای خبر: اطلاعات , دانشمند , محقق
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت