رمز من - ramzeman

داستان انتشار ویروس جدید كنه ای در چین چیست؟

داستان انتشار ویروس جدید كنه ای در چین چیست؟ رسانه های محلی چین، از ظهور ویروس دیگری اطلاع داده اند كه تهدید جدیدی در این كشور به حساب می آید.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از ایندین اکسپرس، در حالیکه کشورهای سراسر جهان با شیوع کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می کنند، چین با یک تهدید جدید رو به رو شده است. این تهدید، ویروس جدیدی معروف به "SFTS" است که تابحال حدود هفت قربانی گرفته و حداقل ۶۰ نفر را آلوده کرده است. این آمار سبب شده که کارکنان حوزه سلامت چین، اخطار دادن را آغاز کنند.
به گزارش رسانه های محلی، خیلی از این موارد در شرق چین در استان های جیانگسو و آن هوئی دیده شده اند. در اوایل سالجاری، ۳۷ مورد مبتلا شدن در استان جیانگسو دیده شد و مدتی بعد هم ۲۳ نفر در آن هوئی به این ویروس مبتلا شدند.
با این که SFTS به واسطه نیش نوعی از کنه سانان به انسان منتقل می شود، ویروس شناسان چین اخطار داده اند که نمی توان انتقال انسان به انسان را رد کرد. در هر حال، این ویروس برخلاف کووید- ۱۹، اولین بار نیست که انسان را آلوده می کند؛ بلکه موارد اخیر مبتلا شدن صرفاً نشان دهنده ظهور مجدد آن هستند.

ویروس SFTS چیست؟
ویروس SFTS، به خانواده ویروس های "بانیاویریدا" (Bunyavirus) متعلق می باشد و به واسطه کنه ها به انسان منتقل می شود. این ویروس بیشتر از یک دهه پیش توسط گروهی از پژوهشگران چینی شناسایی شد. اولین موارد ابتلا، در سال ۲۰۰۹ در نواحی روستایی استان های هوبئی و هنان چین دیده شدند.


پژوهشگران با آزمایش نمونه خون افرادی که نشانه های مشابهی داشتند، این ویروس را شناسایی نمودند. گزارشی که در مجله Nature انتشار یافته نشان داده است که این ویروس تابحال حداقل ۳۰ نفر از افراد مبتلا را به کام مرگ کشانده است. گزارش اخیر "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین"(China CDC)، میزان مرگ و میر ناشی از SFTS را حدودا بین ۱۶ تا ۳۰ درصد عنوان می کند.
ویروس SFTS به خاطر سطح گسترش و میزان مرگ و میر ناشی از آن، به یکی از ویروس های خطرناکی تبدیل گشته که "سازمان جهانی بهداشت"(WHO) در مورد آن اخطار داده است.

چه کسانی نسبت به SFTS، صدمه پذیرتر هستند؟
کشاورزان، شکارچیان و افرادی که حیوان خانگی دارند، صدمه پذیری بیشتری نسبت به این ویروس دارند چونکه دائما در تماس مستقیم با حیواناتی هستند که شاید ناقل باشند. گزارش ها نشان می دهند که این ویروس، بیشتر از حیواناتی مانند بز، گاو، گوزن و گوسفند به انسان منتقل می شود. حیواناتی که به این ویروس مبتلا می شوند، معمولا هیچ نشانه مرتبطی نشان نمی دهند.

نشانه های مبتلا شدن به SFTS
گزارشی که گروهی از پژوهشگران چین در سال ۲۰۱۱ انجام دادند، نشان داده است که دوره نهفتگی، بین هفت تا ۱۳ روز بعد از آغاز بیماری است. افراد مبتلا به این ویروس معمولا نشانه هایی همچون تب، خستگی، لرز، سردرد، تورم غدد لنفاوی، بی اشتهایی عصبی، حالت تهوع، درد عضلانی، اسهال، استفراغ، دردهای شکمی، خونریزی لثه و مواردی از این دست را بروز می دهند.
برخی از علائم ابتدایی هشداردهنده، تب شدید، کاهش تعداد پلاکتهای خون یا "ترومبوسیتوپنی" (thrombocytopenia) و کاهش تعداد گلبول های سفید در گردش خون یا "لوکوپنیا" (leukopenia) هستند.


از نتایج خطرناکی که در چندین بیمار مشاهده شد، می توان به نارسایی چندین اندام، بروز بواسیر و نشانه هایی در سیستم عصبی مرکزی اشاره نمود.

ابتلا به SFTS در خارج از چین
ویروس SFTS به کشورهای آسیای شرقی همچون ژاپن و کره جنوبی هم انتقال یافته است. از زمان اولین کشف ویروس، تعداد موارد مبتلا شدن به صورت قابل توجهی افزایش داشته است. گزارش مجله Nature نشان داده است که تعداد مبتلایان کره جنوبی در سال ۲۰۱۳، ۳۶ مورد گزارش شد اما این آمار در سال ۲۰۱۷ به ۲۷۰ نفر رسید. چین در سال ۲۰۱۰، ۷۱ مورد و در سال ۲۰۱۶، ۲۶۰۰ مورد مبتلا شدن داشته است. تعداد مبتلایان ژاپن هم بین سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷، تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
افزایش موارد مبتلا شدن در این سه کشور، مقامات سلامت عمومی را بر آن داشت تا پزشکان محلی و شهروندان معمولی را در مورد خطرات ناشی از نیش کنه ها آموزش دهند. دانشمندان باور دارند که اگر افراد بیشتری مراقب این ویروس و بیماری ناشی از آن باشند، میزان مرگ و میر به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

چگونه SFTS درمان می شود؟
اگرچه هنوز واکسنی برای جلوگیری از مبتلا شدن به این ویروس ساخته نشده است اما مشخص شده که داروی ضد ویروس معروف به "ریباویرین" (Ribavirin) می تواند در درمان آن موثر باشد.
بسیاری از مقامات دولتی همچون مراکز کنترل و پیشگیری بیماری چین به مردم اخطار می دهند تا هنگام قدم زدن در بین زمین چمن، جنگل و یا هر محیطی که در آن امکان انتقال وجود دارد، لباس مناسب به تن داشته باشند و از پوشیدن لباس هایی مانند شلوار کوتاه بپرهیزند.




منبع:

1399/05/22
13:02:17
5.0 / 5
2162
تگهای خبر: دانشمند , كنترل , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت