رمز من - ramzeman

احیای مغز بچه قورباغه ها با تزریق جلبک!

احیای مغز بچه قورباغه ها با تزریق جلبک! رمز من: یک مطالعه جدید نشان داده است که قرار دادن جلبک در مغز نوزادان قورباغه می تواند مغز آنها را بعد از عدم اکسیژن رسانی و بروز لطمه های مغزی، احیا کند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، مغز انسان یک اندام پیچیده و اعجاب انگیز است که با وجود این که تنها دو درصد از بدن ما را تشکیل می دهد، ۲۰ درصد از اکسیژن بدن را مصرف می کند. این بدان معناست که مغز انسان نمی تواند بیش از پنج دقیقه بدون اکسیژن زنده بماند و بدون اکسیژن، لطمه های جبران ناپذیری مانند سکته مغزی رخ می دهد.
اما اگر راهی برای اکسیژن رسانی به مغز درحال مرگ و احیای آن وجود داشت، چه می شد؟ تحقیقات جدید نشان داده که این کار در قورباغه ها امکان پذیر است.
پژوهشگران در این آزمایش جدید، جلبک سبز و سیانو باکتری را به مغز بچه قورباغه های پنجه دار آفریقایی که خفه شده بودند، تزریق کردند و دریافتند که این باکتری ها توانستند این بچه قورباغه ها را زنده کنند.
پژوهشگران افزایش اکسیژن موضعی را در زمان حضور جلبک های سبز یا سیانوباکتری و فتوسنتز آنها را در زیر نور مشاهده نمودند، بدین معنا که باکتری ها اساساً فعالیت عصبی را از نو شروع کردند و مغز را از مرگ دور کردند.
سیانوباکتری ها(Cyanobacteria) که با نام "سیانوفیت ها" نیز شناخته می شوند، شاخه ای از باکتری های گرَم-منفی هستند. آنها عموماً اتوتروف و دارای رنگدانه های فتوسنتزی مختلفی همچون کاروتنوئیدها، فیکوبیلین و انواع مختلف کلروفیل هستند و با کمک این رنگدانه ها نور را جذب کرده و در نهایت، فتوسنتز می کنند. این باکتری ها برای تولید انرژی نیاز به نور و آب دارند. آنها بی هوازی هستند یعنی نیازی به مصرف اکسیژن ندارند و اغلب، متحرک هستند. با توجه به این که سیانوباکتری ها، جلبک نیستند، گاهی بصورت تحت اللفظی، به آنها جلبک سبز-آبی نیز گفته می شود.
نویسندگان در این مطالعه نوشتند: در آینده، میکروارگانیسم های فوتوتروفیک می توانند وسیله جدیدی برای افزایش مستقیم سطح اکسیژن در مغز بصورت کنترل شده در وضعیت خاص اکولوژیکی یا به دنبال لطمه های پاتولوژیکی عرضه کنند.
متأسفانه این مفهوم هر چقدر هم که هیجان انگیز باشد، تا کارکرد برای انسان فاصله بسیاری دارد.
پژوهشگران می گویند که می توانند این روش را در آزمایشگاه روی ارگانوئیدها یا برش های کوچکی از مغز انسان آزمایش نمایند. اما حتی اگر این آزمایش نیز ثمربخش باشد، به این معنا نیست که در حقیقت روی انسان نیز کار می کند.
گفتنی است که بدن بچه قورباغه ها شفاف است و این سبب می شود که به باکتری ها نور برسد و بتوانند در حضور آن در مغز فتوسنتز کنند. اما جمجمه انسان شفاف نیست و این امکان برای مغز انسان میسر نیست.
این تیم تحقیقاتی حتی این پروسه را "بالقوه مضر" توصیف می کند، برای اینکه باکتری ها بطور بالقوه می توانند خارج از کنترل رشد کرده و عروق خونی را مسدود کنند.
همین طور این واقعیت وجود دارد که اکسیژن بیش از اندازه نیز می تواند در این پروسه تولید شود که باز هم مضر است. با این وجود، این یک آزمایش جالب است.




منبع:

1400/07/27
10:03:08
5.0 / 5
786
تگهای خبر: انرژی , تولید , كنترل , مغز
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت