رمز من - ramzeman

بینی الکترونیکی سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص می دهد

بینی الکترونیکی سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص می دهد به گزارش رمز من، دانشمندان ایتالیایی، یک بینی الکترونیکی ابداع نموده اند که می تواند سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص دهد.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، تحقیقات جدید گروهی از دانشمندان ایتالیایی، آزمایش های اولیه موفقیت آمیز یک بینی الکترونیکی را گزارش کرده که برای استشمام نشانگرهای زیستی سرطان پروستات در ادرار طراحی شده است. این فناوری بر اساس تحقیقات پیشین این گروه است که نشان داده بود سگ های موادیاب آموزش دیده می توانند سرطان پروستات را به دقت تشخیص دهند.
دانشمندان در چندین دهه اخیر مشاهده کرده اند که سگ های موادیاب می توانند انواع مختلف سرطان را به صورت موثر تشخیص دهند. این یافته ها متعاقبا از توسعه فناوری بینی الکترونیکی خبر دادند که حسگرهایی برای شناسایی ترکیبات آلی فرار مسئول بوها هستند.
این پژوهش جدید که به سرپرستی "جیانلوئیجی تاورنا"(Gianluigi Taverna)، پژوهشگر "دانشگاه هیومنیتاس"(Humanitas University) ایتالیا انجام شده، به صورت ویژه به بررسی این مورد پرداخته است که آیا میتوان سگ ها را برای شناسایی سرطان پروستات با بوییدن ادرار بیمار آموزش داد. پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ انتشار یافت، نشان داد که سگ ها واقعا می توانند سرطان پروستات را از بوی ادرار تشخیص دهند.
تاورنا توضیح داد: این کشف تأیید کرد که تومورهای پروستات، گروه خاصی از مواد آلی فرار را تولید می کنند که از نظر فنی بعنوان ترکیبات آلی فرار شناخته می شوند و سگ می تواند آنها را با دقت بالایی تشخیص دهد. ما تصمیم گرفتیم روی این قابلیت تمرکز نماییم تا به توسعه یک دستگاه تشخیصی پیشرفته بپردازیم که می تواند بخشی از آزمایش بالینی روزمره باشد.
این پروژه که "دیاگ نوز"(Diag-Nose) نام گرفته، نمونه اولیه سیستم بینی الکترونیکی را عرضه می دهد که برای شناسایی ترکیبات آلی فرار در ادرار بیماران مبتلا به سرطان پروستات طراحی شده است.
در این پروژه، کمتر از ۲۰۰ نمونه ادرار جمع آوری شد که نیمی از آنها متعلق به بیماران مبتلا به سرطان پروستات تایید شده و نیمی متعلق به یک گروه کنترل شده سالم بودند. سیستم بینی الکترونیکی، دقت ۸۵ درصدی را در تشخیص نمونه های سرطان پروستات نشان داد. همینطور این سیستم، ۷۹ درصد خصوصیت اختصاصی را عرضه کرد و نشان داد که از هر پنج بیمار سالم، سرطان پروستات یک نفر مثبت است.
باآنکه این میزان مثبت کاذب، نسبتا بالا است اما پژوهشگران باور دارند که سیستم بینی الکترونیکی در ترکیب با روش های دیگر مانند آزمایش خون و بیوپسی می تواند به بعضی از بیماران کمک نماید تا از روش های تهاجمی غیرضروری بی نیاز شوند. تاورنا و "فابیو گریزی"(Fabio Grizzi)، همکار او باور دارند که اگر این فناوری بیشتر اصلاح گردد، ارتقا می یابد. آزمایش های بزرگ تری هم برای اعتبارسنجی قابلیت بینی الکترونیکی برنامه ریزی شده اند.
تاورنا و گریزی گفتند: به جهت اینکه بینی الکترونیکی به صورت موثر به بخشی از آزمایش های بالینی روزمره تبدیل گردد، مطالعات گسترده دیگری لازم است که به ما امکان بدهند تا نتایج به دست آمده را تأیید نماییم و قابلیت های نمونه اولیه را توسعه دهیم. بنابراین، گام بعدی برای تحقق بخشیدن به کاربرد بینی الکترونیکی، اعتبار بخشیدن به آن با مشارکت موسسات بالینی بین المللی است.
این پژوهش جدا از اولین پژوهشی است که پیش تر یک سیستم بینی الکترونیکی را برای تشخیص سرطان پروستات از نمونه ادرار معرفی نمود. چندین پژوهش در سالهای اخیر، صحت این ایده را نشان داده اند اما هیچ یک از آنها هنوز از نمونه اولیه به مرحله استفاده گسترده بالینی پیشرفت نکرده اند.
این پژوهش، در "International Journal of Urology" به چاپ رسید.



1401/09/15
12:02:05
5.0 / 5
476
تگهای خبر: الكترونیك , تولید , دانشمند , فناوری
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت