رمز من - ramzeman

کنجکاوی سخت ترین صعود خودرا با موفقیت انجام داد

کنجکاوی سخت ترین صعود خودرا با موفقیت انجام داد رمز من: مریخ نورد «کنجکاوی»(Curiosity) سخت ترین صعود خود در سیاره سرخ را در شاهکاری مصادف با یازدهمین سالگرد استقرار خود در مریخ جشن گرفت.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، مریخ نورد کنجکاوی ناسا از جائو(Jau) که یکی از چالش برانگیزترین مناطق مریخ است، صعود کرده است. این شاهکار مصادف با یازدهمین سالگرد استقرار این مریخ نورد در سیاره سرخ است که ۵ اوت رقم خورد.
جائو مجموعه ای از ده ها دهانه برخوردی در یک مکان است که بزرگ ترین آنها به اندازه یک زمین بسکتبال است.
جائو یکی از توقفگاه های سفر کنجکاوی برای کاوش مریخ است. بگفته ناسا، جائو در دامنه کوه شارپ(Sharp) قرار دارد که دارای قله ای به ارتفاع ۵ کیلومتر است که ممکنست حدود میلیاردها سال پیش دریاچه ها، رودخانه ها و نهرهایی را در خود جای داده باشد.
ناسا می گوید: هر لایه از این کوه در دوره های متفاوتی از دوران های آب و هوایی باستانی مریخ شکل گرفته است و هرچه کنجکاوی بالاتر می رود، دانشمندان در مورد چگونگی تغییر چشم انداز این سیاره در طول زمان بیشتر می آموزند.
صعود سخت
سفر به بالای این شیب، مجموعه ای از موانع را برای تیم عملیات روی زمین بمنظور حرکت دادن این مریخ نورد در این سطوح دوردست رقم می زد.
صحبت از یک شیب تند ۲۳ درجه ای با ماسه های لغزنده و تخته سنگ هایی به اندازه چرخ مریخ نورد در راه صعود است.
این موانع در صورتیکه رانندگان کنجکاوی را روی زمین آزار می داد، صعود از این شیب را برای مریخ نورد دشوار می کرد.
ایمی هیل(Amy Hale) یکی از رانندگان مریخ نورد کنجکاوی از ناسا می گوید: اگر تابحال اهتمام کرده باشید روی یک تپه شنی در ساحل بدوید، اساساً این همان کاری است که ما انجام دادیم و می دانید که کار سختی است، چونکه در مسیر، سنگ هایی هم وجود داشت.
رانندگان کنجکاوی، این مریخ نورد را بصورت زنده و در لحظه حرکت نمی دهند، بلکه مسیر از پیش تعیین شده ای را دنبال می کنند که توسط ۱۵ برنامه ریز مریخ نورد تعیین شده است.
این مهندسان صدها خط کد را برای کارهای مریخ نورد، مانند مکان هایی که مریخ نورد به آنها سفر می کند، از مناطق و اشیای هدف عکس می گیرد و از ابزارهای علمی برای جمع آوری داده های خاص استفاده می نماید، ایجاد می کنند. این دستورالعمل ها روزانه به سیستم حرکتی و بازوی رباتیک مریخ نورد منتقل می شوند و بعد از انجام وظایف محوله، مریخ نورد گزارش نهایی را ارائه می دهد.
برنامه ریزها برای مسیریابی و ایده گرفتن از توپوگرافی سیاره سرخ، به فناوری ها و مدارگردهای مختلفی مانند مدارگرد شناسایی مریخ(Mars Reconnaissance Orbiter) تکیه می کنند.
با این وجود، نوشتن کد برای ناوبری و مسیریابی مریخ نورد ساده نیست. مهندسان به جهت اینکه مریخ نورد بتواند به تنهایی و در عین حال به آرامی در مناطق ناشناس حرکت و از آن عبور کند، باید سطوح ناهموار و هر گونه خطر احتمالی مانند وجود صخره ها یا ماسه های عمیق را در راه مریخ نورد در نظر بگیرند.
ناسا توضیح داد: تیم ما همه چیز را که می تواند به مریخ نورد لطمه برساند، در نظر می گیرد و برنامه نویس ها دستوراتی را می نویسند که کنجکاوی در صورت مواجهه با هر گونه غافلگیری از حرکت بایستد. توقف های غیرمنتظره که به آن «خطا» گفته می شود، ممکنست زمانی رخ دهند که چرخ ها بیش از اندازه بلغزند یا یک چرخ ازطریق یک سنگ بزرگ بیش از اندازه بلند شود. این مریخ نورد در راه جائو در چندین موقعیت با هر دو مشکل مواجه گردید.
طرح انحراف
تیم ماموریت برای غلبه بر این موانع تصمیم گرفت از مسیر در حدود ۱۵۰ متر منحرف شود و از کوه شارپ بالا برود. همین مسیر انحرافی سبب شد تا پیمایش جائو چند هفته بطول بیانجامد، اما در نهایت نتیجه داد.
دین شولن(Dane Schoelen) سرپرست برنامه ریزی مسیر کنجکاوی اظهار داشت: این احساس بسیار خوبی بود که بالاخره از این شیب گذشتیم و آن منظره اعجاب انگیز را دیدیم. من می توانم در طول روز به تصاویر مریخ نگاه کنم. من اغلب احساس می کنم درست در کنار کنجکاوی ایستاده ام و به عقب نگاه می کنم که چقدر صعود کرده است.
تیم علمی کنجکاوی از زمان انجام این صعود سخت، تحلیل و بررسی خوشه دهانه های برخوردی منطقه جائو را تکمیل کرده است.
کنجکاوی در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۱۱ توسط ناسا به مقصد مریخ پرتاب شد و حدود ۸ ماه بعد در ۶ اوت ۲۰۱۲ بر روی سطح این سیاره فرود آمد.
گفتنی است که مدیر برنامه و پرواز کنجکاوی، بابک فردوسی مهندس ایرانی-آمریکایی ناسا بوده است.
حالا مریخ نورد کنجکاوی و تیم ماموریت آن بعد از گذراندن مدتی در دامنه کوه شارپ، برای مقابله با چالش بعدی، یعنی صعودی بلندتر در راه کوه شارپ برای کاوش مکانی جدید آماده خواهند شد.



1402/05/15
13:24:08
5.0 / 5
242
تگهای خبر: دانشمند , ربات , فناوری , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت