رمز من - ramzeman

نجات جان بیمار مبتلا به عفونت مقاوم به دارو با یك ویروس مهندسی شده

نجات جان بیمار مبتلا به عفونت مقاوم به دارو با یك ویروس مهندسی شده رمز من: محققان با مهندسی ژنتیكی یك ویروس باكتری خوار یا باكتریوفاژ موفق به نجات جان یك نوجوان مبتلا به عفونت مقاوم به دارو شدند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، زندگی یك نوجوان مبتلا به عفونت مقاوم به دارو با یك ویروس مهندسی شده ژنتیكی نجات یافت.
این دختر نوجوان انگلیسی از فیبروز سیستیك (cystic fibrosis) رنج می برد كه یك وضعیت ژنتیكی است كه ریه ها نمی توانند مخاط و یا باكتری های بیماری زا را پاك كنند.
وی برای بهبود وضعیت پیوند ریه انجام داده بود و همه چیز خوب به نظر می رسید تا زمانی كه عفونت گسترده آغاز به بیرون زدن از بخیه هایش كرد. در همین زمان یك پسر نوجوان باز به این عفونت مبتلا شد.
این عفونت شدید در سراسر پوست و بافت بدن آنها پخش شده بود و حتی قوی ترین آنتی بیوتیك ها تأثیری نداشتند. بدین سبب تنها تحت مراقبت تسكینی قرار گرفتند.
اما یك امید نهایی وجود داشت كه در بانك باكتری آمریكا خوابیده بود. "گراهام هاتفول" میكروبیولوژیست دانشگاه پیتسبورگ دو دهه گذشته را صرف جمع آوری بزرگترین مجموعه باكتریوفاژها در جهان كرده است.
پزشكان در لندن با وی تماس گرفتند تا ببینند آیا فاژی دارد كه بتواند به این نوجوانان كمك نماید. متأسفانه بیمار مرد پیش از شروع این درمان غیر معمول فوت كرد اما درمان برای بیمار دختر امیدواركننده بود.
او آغاز به دریافت درمان تلفیقی از سه فاژ كرد كه شامل دو فاژ بود كه به لحاظ ژنتیكی اصلاح شده بودند تا بهتر به باكتری های خاص حمله كنند. به محض شروع درمان نشانه های زیادی از بهبود بروز كرد و زخم های پوستی از بین رفت.
این نخستین استفاده از فاژهای مهندسی شده روی یك بیمار انسان بود و راه را جهت استفاده بیشتر از فاژها در پزشكی باز كرد.
"هاتفول" با استفاده از یك شبكه جهانی متشكل از داوطلبان تحقیقاتی در مقطع كارشناسی برای جمع آوری بانك خود استفاده نمود. هر داوطلب كه فاژ جدیدی را به مجموعه وی معرفی نماید می تواند برای آن اسم انتخاب نماید. این كار طی این سال ها منجر به بعضی از اسم های جالب شده است.
هنگامی كه پزشكان در لندن با هاتفول تماس گرفتند، وی سه فاژ به اسامی عجیب "Muddy"، "ZoeJ" و "BPs" را یافت كه می توانست به بیمار مذكور كمك نماید.
نخستین فاژ بهترین باز بود. این فاژ سیستم كار باكتری را دزدید و میلیون ها نسخه از خودرا تولید كرد كه در نهایت منجر به نابودی آن شد.
اما هاتفول آگهی می دهد كه فاژها درمان جامعی برای عفونت مقاوم نیستند. آنها اختصاصی ساخته می شوند تا بتوانند یك بیمار را نجات دهند، اما احتمالاً برای بیماران دیگر بی فایده باشند.
این پژوهش در مجله Nature Medicine انتشار یافته است.




منبع:

1398/02/23
14:51:33
5.0 / 5
4459
تگهای خبر: تولید , شبكه , محقق
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت