رمز من - ramzeman

ژنی كه موجب می شود ماهی فاسد بوی كارامل و گل رز بدهد

ژنی كه موجب می شود ماهی فاسد بوی كارامل و گل رز بدهد دانشمندان موفق به كشف یك نوع ژن تازه شده اند كه با واكنش بسیار كمتری نسبت به بوی بد ماهی فاسد هم راه است و حتی بعضی از افراد بوی آنرا شبیه به كارامل یا گل رز توصیف كرده اند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران در یکی از بزرگترین مطالعات در نوع خود که تا حالا انجام شده است، نوع خاصی از ژن را یافته اند که بر میزان قدرت درک بوی ماهی فاسد از جانب فرد تأثیر می گذارد.
این مطالعه برای نخستین بار انواع ژن در رابطه با شدت بوی شیرین بیان و دارچین را شناسایی کرد.
حس بویایی ما در درجه اول توسط گیرنده های بویایی در حفره بینی ما درک می شود. یک مولکول بو به گیرنده ها متصل می شود که متعاقباً سیگنال هایی را به قسمت هایی از مغز ما که وظیفه پردازش بوها را دارند، ارسال می کند. البته پاسخ های ما به بوها پیچیده است و عمیقا با احساسات و تجربیات در هم آمیخته است. با این وجود، حساسیت گیرنده های بویایی نیز به شدت تحت تأثیر ژنتیک است.
اینکه ژن های بویایی چگونه بر ادراک برخی بوها تأثیر می گذارند، مورد بررسی قرار نگرفته است. برای روشن کردن این راز، تیم بزرگی از دانشمندان ایسلندی بیش از 9000 نفر را استخدام کردند. هر یک از شرکت کنندگان بطور ذهنی پاسخ به شش بوی اصلی را گزارش کردند: شیرین بیان، دارچین، ماهی، لیمو، نعناع و موز.
"رزا گیسلادوتیر" یکی از نویسندگان این تحقیق توضیح می دهد: ما انواع توالی را کشف کردیم که بر نحوه درک و توصیف بوی ماهی، شیرین بیان و دارچین تأثیر می گذارند. از آنجائیکه حس بویایی ما برای درک عطر و طعم بسیار مهم می باشد، این انواع ژنی احتمالاً بر اینکه ما غذای حاوی این بوها را دوست داریم، تأثیر می گذارد.
جالب توجه ترین و تازه ترین نوع ژنتیکی کشف شده مربوط به حساسیت به بو برای مولکولی به نام "تری متیل آمین"(TMA) است. این ترکیب خاص اساساً مسئول بوی بسیار آشنای ماهی فاسد است.
یک نوع ژنتیکی در یک ژن گیرنده بویایی به نام "گیرنده 5 در رابطه با ردیابی آمین"(TAAR5) کشف شد که بطور قابل توجهی درک منفی فرد از "TMA" را می کاهد. در واقع، این مطالعه حتی نشان داد بعضی از افراد با نوع ژنتیکی حساس به بوی "TMA" پاسخ مثبت داده و آنرا شبیه کارامل یا گل رز توصیف می کنند.
"گیسلادوتیر" می گوید: حامل های این نوع ژن، بوی بد ماهی را کمتر شدید و ناخوشایند گزارش کردند و نمی توانستند آنرا به دقت تشخیص دهند.
بر خلاف کشف نوع ژنتیکی TMA، دو اکتشاف دیگر در این مطالعه به انواع مشاهده شده برای افزایش درک بو اشاره داشت. مشخص شد که دو نوع ژنتیکی می تواند با افزایش شدت بوی شیرین بیان و دارچین همراه باشد.
"گیسلادوتیر" اضافه می کند: ما یک نوع رایج در مجموعه ای از گیرنده های بویایی کشف کردیم که با افزایش حساسیت به "ترانس آنتول" هم راه است. این ماده در محصولات شیرین بیان سیاه وجود دارد، اما در بعضی ادویه جات نیز وجود دارد. حاملان این نوع ژنتیک بوی شیرین بیان را شدیدتر و دلپذیرتر می دانند و می توانند دقیق تر آنرا حس کنند. جالب اینجاست که این نوع ژنتیکی در شرق آسیا نسبت به اروپا شیوع بیشتری دارد.
حالا روزهای ابتدایی این تحقیقات است، اما این مطالعه نشان میدهد که بنظر می رسد تنوع جغرافیایی قابل توجهی در این انواع ژن گیرنده های بویایی وجود دارد. پژوهشگران در نهایت نتیجه گیری کردند که حس بویایی انسان در پروسه های انتخاب طبیعی هنوز در حال بهبود است.
این مطالعه جدید در مجله Current Biology انتشار یافته است.



1399/07/19
11:41:45
5.0 / 5
1780
تگهای خبر: دانشمند , شركت , مغز , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت