رمز من - ramzeman

انتقال کروناویروس جدید سگی به انسان

انتقال کروناویروس جدید سگی به انسان به گزارش رمز من محققان ˮدانشگاه کرنلˮ آمریکا در یافته های اخیرشان به ظهور کروناویروس جدید سگ ها که از طریق تغییر یک پروتئین قابل انتقال به انسان است، اطلاع داده اند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، دانشمندان دانشگاه کرنل در یافته های اخیرشان تغییری که در کروناویروس سگ ها رخ می دهد را شناسایی کرده اند و این تغییر به الگوی احتمالی تغییر یافت شده در سایر کروناویروس ها اشاره دارد و امکان دارد سرنخ هایی از نحوه انتقال آنها از حیوانات به انسان هم عرضه نماید.
کروناویروس جدید سگی در ابتدا در دو بیمار اهل مالزی که در سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به ذات الریه مبتلا شده بودند، شناسایی شد. بعد از آن محققان کروناویروس سگی را جدا کرده و آنرا توالی یابی کردند و نتایج خویش را منتشر نمودند.
اخیرا تعدادی از پژوهشگران دانشگاه کرنل و دانشگاه تمپل از کشف الگویی که در بخش انتهایی پروتئین میخ مانند کروناویروس سگی ظاهر می شوند، اطلاع داده اند. پروتئین میخ مانند همان پروتئینی است که اجازه ورود ویروس به سلول میزبان را می دهد. این ویروس از آلوده کردن روده ها و سیستم تنفسی میزبان حیوان به ایجاد عفونت در سیستم تنفسی میزبان انسان تغییر می کند.
محققان تغییری را در بخش انتهایی پروتئین میخ مانند کروناویروس سگی(معروف به بخش انتهایی N ) شناسایی نمودند. پروفسور "مایکل استانهوپ"(Michael Stanhope) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: در این مطالعه بعضی از مکانیسم های مولکولی تغییر میزبان(از ویروس کرونای سگ به میزبان جدید انسانی) شناسایی شده که این امر امکان دارد در گردش ویروس جدید انسانی که قبلا از آن اطلاعی نداشتیم هم مهم باشد.
در این مطالعه، محققان از پیشرفته ترین ابزارهای تکامل مولکولی توسعه یافته در آزمایشگاه برای ارزیابی این که چگونه فشارهای انتخاب طبیعی امکان دارد بر تکامل کروناویروس سگ ها تأثیر گذاشته باشد، استفاده کردند.
در انسان، گیرنده اصلی که پروتئین میخ مانند آلفاکروناویروس(گروهی که کروناویروس سگ ها در آن طبقه بندی می شود) به آن متصل می شود تا وارد سلول انسانی شود، APN نام دارد، اما گیرنده های مشترکی هم وجود دارد. یکی از این گیرنده های کمکی، سیالیک اسید است که در سلول های دستگاه گوارش در انواع پستانداران یافت می شود. محققان ناحیه ای از این پروتئین میخ مانند را در بخش انتهایی N به نام O-domain شناسایی نمودند که به علت اتصال با اسید سیالیک شناخته شده است. در تجزیه و تحلیل ویروس کرونای سگ ها که در بیماران مالزیایی شناسایی شد، بخش هایی از دامنه O به روش های منحصر به فردی درحال تغییر بودند.
به نظر می رسد که کروناویروس سگی که در بیماران مالزیایی یافت شده است درحال از دست دادن دامنه O خود است. محققان این تغییر و از دست دادن دامنه O را با سایر کروناویروس های مرتبط مقایسه کردند. یکی از آنها با نام ویروس گاستروانتریت مسری(TGEV) خوک ها را آلوده می کند و سبب بیماری های تنفسی و روده می شود. گونه ای از این ویروس خوکی، به نام کروناویروس تنفسی خوک، حدودا مشابه ویروس گاستروانتریت مسری است اما دامنه O خویش را از دست داده و کاملا یک پاتوژن تنفسی است. به صورت مشابه، یک ویروس کرونا که عامل سرماخوردگی معمولی در انسان است از خفاش ها بعنوان یک ویروس گوارشی نشات گرفته، دامنه O خویش را از دست داده و بعنوان یک ویروس تنفسی به میزبان انسانی منتقل شده است.
استانهوپ اظهار داشت: ازاین رو این الگویی است که به نظر می آید در تکامل کروناویروس و بخصوص در تکامل کروناویروس در رابطه با تغییرات استوایی تکرار می شود، جایی که داستان ابتدا از یک عفونت گوارشی شروع شده و سپس به میزبان منتقل شده و سبب مشکل تنفسی می شود.
استانهوپ اضافه کرد: نوع مشابهی از کروناویروس سگی که در مالزی پیدا شد در سال ۲۰۲۱ هم در چند نفر در هائیتی که آنها هم بیماری تنفسی داشتند، مشاهده شد. برای درک کامل این مورد به مطالعات بیشتری نیاز است.




منبع:

1401/02/17
20:30:52
5.0 / 5
443
تگهای خبر: دانشمند , محقق , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت