رمز من - ramzeman

هدفونی که حالات چهره را تشخیص می دهد

هدفونی که حالات چهره را تشخیص می دهد به گزارش رمز من محققان دانشگاه کرنل، یک هدفون مجهز به فناوری سونار ساخته اند که می تواند حالات چهره کاربر را ثبت کند و این کار را با انتشار امواج صوتی از گوش به سمت گونه های کاربر برای تشخیص حرکات صورت وی انجام می دهد.



به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، محققان دانشگاه کرنل (Cornell) آمریکا، یک گوشی ابداع نموده اند که از فناوری سونار برای تشخیص حالت چهره کاربر استفاده می نماید تا یک تمثیل(آواتار) از چهره او ایجاد نماید. این سیستم EarIO نامیده می شود.

سونار (sonar) یا ناوبری و فاصله یابی صوتی، فناوری ردیاب زیردریایی است که طرز کار آن استفاده از انتشار امواج صوتی است. این روش علاوه بر ردیابی، معمولا به منظور ناوبری و ارتباط با دیگر یگان های شناور و زیرآبی هم استفاده می شود.

خفاش ها به منظور حرکت کردن و تعیین مسیر و شکار حشرات بعنوان غذا در تاریکی مطلق، یک سامانه با قدمت بیشتر از ۶۰ میلیون ساله دارند که بر هر سیستم ناوبری که تابحال به وسیله فناوری ساخته شده، برتری دارد. آنها با فریاد زدن در فرکانس های فراصوت (معمولاً بالای ۲۰ کیلوهرتز) می توانند صداهای منعکس شده از اشیای اطرافشان را تشخیص دهند و آنها را به صورت «تصویر صوتی» تفسیر کنند. این مورد بسیار پیچیده ای است که آنها می توانند در سرعت های بالا پرواز کنند و در مسیرشان از همه موانع اجتناب کنند و حتی می توانند حشرات کوچک را از فاصله چند متری تشخیص دهند.

بانگ ها و صداهای مافوق صوتی که در حنجره خفاش ها تولید می شود، برای محیط اطرافشان مناسب می باشد و برای پیدا کردن غذا کارآمد و دقیق است. این بدان مفهوم است که انواع مختلفی از مکان یابی ها را با استفاده از انعکس صداها مطابق با مقتضیات زیستگاه های متفاوتی که دارند، انجام دهند. مکان یابی با استفاده از انعکاس صدا عبارت از یک سیستم حسی در جانوران مشخصی مثل خفاش ها و دلفین ها است. برپایه این سیستم آنها معمولا صداهایی از خودشان خارج می کنند و و انعکاس این صداها را برای تعیین مسیر و فاصله اشیا تفسیر می کنند.

اکنون این فناوری به شکل انتشار امواج فراصوت از گوش کاربر به سمت گونه های وی در این هدفون استفاده شده است. بدین ترتیب، صدا از بلندگوهای هر طرف گوشی پخش می شود، سپس یک میکروفن، پژواک هایی را که با حرکت چهره و صحبت کاربر تغییر می کند، می گیرد. سپس سیستم از یک الگوریتم یادگیری عمیق استفاده می نماید تا آن پژواک ها را به یک نسخه از حالت چهره کاربر تبدیل کند.

سیستم EarIO می تواند حرکات شبیه سازی شده صورت را در لحظه به یک دستگاه تلفن همراه منتقل کند و از آواتار ساخته شده توسط این سیستم میتوان در تماسهای ویدیویی بهره برد.

چنگ ژانگ"، محقق اصلی لابراتوار رابط های کامپیوتری هوشمند برای تعاملات آینده اظهار داشت: دستگاههای مبتنی بر دوربین که حرکات صورت را ردیابی می کنند، بزرگ، سنگین و پرمصرف هستند که اینها یک مشکل بزرگ برای تعبیه روی ابزارهای پوشیدنی است.

وی اضافه کرد: همینطور آنها اطلاعات خصوصی زیادی را ضبط می کنند. ازاین رو یک رویکرد مبتنی بر سونار می تواند حریم خصوصی، مقرون به صرفه بودن، راحتی و عمر باتری را تقویت کند.

تیم سازنده در آزمایش اولیه دریافت که این دستگاه در حالیکه کاربران نشسته اند یا راه می روند، به خوبی کار می کند و عواملی مانند صداهای دیگر در پس زمینه، صدای باد و صدای محیط روی این سیگنال های صوتی تاثیری ندارند.

با این حال، حساسیت و دقت بالای روش سنجش این سیستم می تواند سبب ایجاد برخی مشکلات هم بشود. "رویدونگ ژانگ" دانشجوی دکترای علوم اطلاعات و یکی از محققان این پروژه اظهار داشت: این سیستم خوب است، چونکه می تواند حرکات بسیار ظریف را ردیابی کند، اما در عین حال بد هم هست، چون که وقتی چیزی در محیط تغییر می کند یا وقتی سر شما کمی حرکت می کند، ما آنرا هم ثبت می نماییم و امیدواریم که در مدلهای آینده چنین اختلالاتی را کاهش دهیم.

همانطور که گفته شد، سیستم EarIO محدودیت هایی هم دارد. این دستگاه با یک مرتبه شارژ، حدود سه ساعت کار می کند که باید در نسخه های بعدی بیشتر شود. محققان امیدوارند در آینده عمر باتری این سیستم را بهبود بخشند. آنها همینطور قصد دارند EarIO را به یک دستگاه قابل استفاده ی آنی تبدیل کنند، اما هم اکنون به 32 دقیقه آموزش و دریافت داده های صورت پیش از نخستین استفاده نیاز دارد.





1401/04/29
21:30:48
5.0 / 5
500
تگهای خبر: اطلاعات , تلفن همراه , تولید , دوربین
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت