رمز من - ramzeman

مبارزه با سرطان پوست با كمك ویتامین D

مبارزه با سرطان پوست با كمك ویتامین D رمز من: ایسنا/اصفهان دانشمندان انگلیسی مكانیسم بیولوژیكی شناسایی نمودند كه بوسیله آن می توان با ویتامین D روند سرطان پوست (ملانوم) را تغییر داد. آنها دریافتند كه ویتامین D در راه سیگنالینگ درون سلول های ملانوم تأثیر می گذارد و به متوقف كردن روند این سرطان كمك می نماید.



ملانوم خطرناك ترین نوع سرطان پوست است كه در سلول های ایجادكننده رنگدانه پوست، مو و چشم ها، موسوم به ملانوسیت ایجاد می شود. بر طبق این تحقیقات، ویتامین D مسیرهای سیگنال دهی مورد استفاده درون سلول های ملانوم را به شكلی تغییر می دهد كه امكان نابودسازی آنها را توسط سیستم ایمنی بدن فراهم می آورد.

محققان پیشنهاد می كنند كه كاهش فعالیت این مسیر می تواند راهی برای كمك به سیستم ایمنی بدن در مقابله با خطرناك ترین سرطان پوست باشد. دانشمندان دریافتند كه مبتلایان به ملانوم سطح ویتامین D كمتری دارند كه البته هنوز دلیل ان را به درستی نمی دانند.

به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، جولیا نیوتون- بیشاپ، استاد پوست و مو در دانشگاه لیدز انگلستان می گوید: "این یافته جدید همچون یك پازل كمك می نماید تا چگونگی رشد و گسترش سرطان پوست را درك و با این روش بتوانیم روش های جدیدی برای كنترل آن پیدا نماییم."

او می افزاید: "نكته جذاب این است كه حالا می توانیم ببینیم ویتامین D چگونه به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با سرطان كمك می نماید."

ملانوما در ملانوسیت ها آغاز می شود

هنگامی كه سلول ها از كنترل خارج شده و تكثیر می شوند، سرطان بروز می كند. در مورد ملانوما، سرطان در ملانوسیت ها شروع می شود، یعنی سلول هایی كه رنگدانه ایجاد می كنند و به پوست، مو و چشم ها رنگ می بخشد.

طبق آمار موسسه ملی سرطان (NCI) بیشتر از 92 درصد از مبتلایان به ملانوم حداقل پنج سال بعد از تشخیص بیماری زنده مانده و تقریباً یك میلیون 196 هزار نفر در سال 2016 مبتلا به ملانوما در ایالات متحده زندگی می كردند.

در این مطالعه جدید، دكتر نیوتون بیشاپ و همكارانش به بررسی بیولوژی سلولی ویتامین D در ملانوما پرداختند. آنها به بررسی رفتارسلول هایی كه فاقد پروتئین موسوم به گیرنده ویتامین D) VDR) هستند، پرداختند. ویتامین D نمی تواند سیگنال هایی را به درون سلول ها ارسال نماید مگر اینكه VDR روی سطح خود داشته باشند. این اتصال مولكول ویتامین D به گیرنده متناظر آن است كه سیگنال را به داخل سلول آزاد می كند.

بنابراین، این تیم جهت بررسی آنچه در سلول های فاقد VDR اتفاق می افتد، ژن VDR را كه دستورالعمل ساخت پروتئین دارد، مورد مطالعه قرار دادند. این دانشمندان VDR را در نمونه هایی از 703 تومور ملانوما انسانی و در 353 تومور ملانوما دیگر كه از محل اصلی گسترش یافته بودند، مورد بررسی قرار دادند. همین طور به دنبال ارتباط بین فعالیت ژن و سایر خاصیت ها همچون ضخامت تومورهای ملانوما و سرعت رشد آنها، همراه با هرگونه تغییر ژنتیكی كه ممكنست رشد سریع تر تومور را همراه داشته باشد، بودند.

تومورها در سلول هایی با VDR كم، سریعتر رشد می كنند

تیم تحقیقاتی سپس از موش استفاده كردند تا ببینند كه چگونه تهاجم سلولی در ملانوما به تغییرات سطح VDR پاسخ می دهد. این یافته ها نشان داد كه تومورهای انسانی در حالتی كه بیان ژن VDR كم باشد، سریعتر رشد می كنند. علاوه بر این، تومورها در ژنهایی كه مسیرهای تقویت كننده فعالیت ایمنی در مقابل سلولهای سرطانی كنترل می كنند، بیان كمتری دارند.

در مجموعه دیگری از آزمایشات روی موش های مبتلا به ملانوما، پژوهشگران نشان دادند كه می توانند با افزایش بیان VDR روی سلولهای سرطانی فعالیت مسیر را كاهش دهند. این دستكاری همین طور احتمال گسترش ملانوما به ریه های حیوانات را می كاهد.

كمك به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با سرطان

این یافته ها یك روش بالقوه جهت استفاده از ویتامین D برای كاهش فعالیت مسیر Wnt / β-catenin نشان میدهد و از این طریق به سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان كمك می نماید.

پروفسور نیوتون بیشوپ توضیح می دهد: "ما می دانیم كه چه زمانی مسیر Wnt / β-catenin در ملانوما فعال است و می تواند پاسخ ایمنی را كم كند و موجب شود سلول های ایمنی كمتر به داخل تومور برسند. بااینكه ویتامین D به خودی خود سرطان را درمان نمی كند، می توانیم از روش كار در تقویت اثرات سیستم ایمنی درمانی كه از سیستم ایمنی بدن برای یافتن و حمله به سلولهای سرطانی استفاده می نماید، استفاده نمائیم."

گزارش این تحقیقات در نشریه تحقیقات سرطان (Cancer Research) انتشار یافته است.





منبع:

1398/08/19
21:25:57
5.0 / 5
4292
تگهای خبر: دانشمند , كنترل , محقق , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت